Hoe richt je traumasensitief onderwijs in?
“Elk gedrag was ooit de beste keuze”, maar wat als dat gedrag in jouw klas niet de beste keuze is en de leerling, de klasgenoten en jij er last van hebt?
De training Traumasensitief onderwijs (voorheen: traumasensitief lesgeven) leert het team door een trauma-bril naar gedrag kijken. Elke leerkracht herkent kinderen met lastig, ongrijpbaar, aandacht-vragend gedrag. Een kind wat elke keer wisselend reageert of (blijkbaar) zonder aanleiding boos, agressief of juist heel stil wordt. Trauma kan de oorzaak zijn van dit gedrag. De training Traumasensitief onderwijs aan getraumatiseerde kinderen geeft jullie team informatie over trauma en de gevolgen ervan op het gedrag van kinderen. Jullie krijgen praktische handvatten om op een andere manier naar dit gedrag te kijken en ermee om te gaan! Er ontstaat rust, begrip en acceptatie wat de hele klas voordeel geeft.
Traumasensitief onderwijs s bedoeld voor het hele team van de school of voor afgevaardigden van meerdere scholen binnen een bestuur. Na afloop heeft elke deelnemer t inzicht in zaken als:
- Wat is trauma
- Wat zijn de gevolgen van trauma
- Hoe herken ik trauma bij de leerlingen in mijn klas of op mijn school en is dat nodig
- Hoe kan ik deze kinderen in de klas op een praktische manier helpen?
- Wat is mijn rol als leerkracht of als directie als het gaat om trauma-sensitief lesgeven?
Kijk op de flyer voor meer informatie of schrijf je direct in: