Bibliotheek

Onderzoeken en informatiematerialen
Nul23 is van alle markten thuis. In opdracht van en/of in samenwerking met collega's voeren we onderzoeken uit op thema's binnen het sociale domein. Daarnaast ontwikkelen we informatiematerialen voor o.a. aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling en andere professionals. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Onderzoeken

Gezinsarrangementen

Marije heeft een onderzoek geleidt naar gezinsarrangementen in de gemeente Rotterdam.

Gebruik van jeugdhulp in het basisonderwijs

Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft Marije onderzocht hoe het gebruik van de jeugdhulp is binnen het basisonderwijs.

Gebruik van de meldcode

Voor de 5 gemeenten van regio West Veluwe Vallei heeft Kristin het gebruik van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling binnen het basisonderwijs onderzocht. 325 respondenten hebben de digitale enquête ingevuld. Verder zijn er met 24 professionals uit het basisonderwijs en aangrenzende sectoren (jeugdconsulent, leerplicht, schoolmaatschappelijk werk, consulenten vanuit het samenwerkingsverband) panelgesprekken gevoerd. Op basis van deze uitkomsten is o.a. een menukaart met trainingen en webinars t.b.v.  deskundigheidsbevordering opgesteld..

Tips en ideeën

Ezelsbruggetjes: tips om je gesprek voor te bereiden en in te zetten tijdens het gesprek. Want bij elk gesprek is het belangrijk om een FEZ op te zetten, als OEN veel LSD te slikken en een KOE bij het gesprek doet wonderen. Tot slot helpt het smeren van een beetje NIVEA altijd.

Kennis op peil houden als aandachtsfunctionaris: een (niet-uitputtelijk) overzicht met handige websites en app’s om je eigen kennis en kunde op peil te houden. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld! Handig om regelmatig even te kijken of er weer een update is geplaatst!

Boekentips!!!

Een uitgebreide lijst met boeken over verslaving gericht op zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Op basis van de lijst van Jellinek maar uitgebreider. Uiteraard is de lijst niet onuitputtelijk. Heb je nog andere boekentips gericht op het omgaan met verslaving, voor KOPP-KOV kinderen of vanuit ervaringsdeskundigen? Laat het me weten en ik voeg de titel toe.