Training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

“Elk gedrag was ooit de beste keuze”, maar wat als dat gedrag in de klas niet meer de beste keuze is? De training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen, leert de leerkracht door een trauma-bril naar gedrag kijken. Elke leerkracht herkent de kinderen wel. Een kind met lastig, ongrijpbaar, aandacht-vragend gedrag. Een kind wat elke keer wisselend reageert of blijkbaar zonder aanleiding boos, agressief of juist heel stil wordt. Trauma kan de oorzaak zijn van dit gedrag. De training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen geeft de leerkrachten informatie over trauma en de gevolgen ervan op het gedrag van kinderen. De leerkracht krijgt praktische handvatten om op een andere manier naar dit gedrag te kijken en ermee om te gaan!

Traumasensitief lesgeven is bedoeld voor het hele team van de school. Er ontstaat inzicht in zaken als: wat is trauma, wat zijn de gevolgen van trauma en hoe herken ik trauma bij de leerlingen in mijn klas of op mijn school? Vervolgens wordt tijdens deze training stil gestaan bij de praktische vertaling. Hoe kan ik deze kinderen in de klas op een praktische manier helpen? Wat is mijn rol als leerkracht of als directie als het gaat om trauma-sensitief lesgeven? Er wordt ingegaan op handvatten, mogelijkheden, gevolgen en voordelen van trauma-sensitief lesgeven. Daardoor helpt de training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen zowel de leerkracht als alle kinderen in de klas om in een veilige omgeving te kunnen leren en leven.

De training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen wordt in-company gegeven door Kristin Gerritsen in samenwerking met de intern begeleider van school. Mocht het voor de school nog niet mogelijk zijn om de training te plannen, dan is het ook mogelijk om een workshop Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen aan te vragen. In de workshops komen de belangrijkste aspecten van trauma-sensitief lesgeven aan bod.

Duur training                                   : 2 hele dagen of 4 dagdelen met een maximum van 20 deelnemers

Duur workshop                               : 1 dagdeel

Locatie                                                 : in-company

Kosten in-company training     : € 4495,– (max. 18 personen, daarna meerprijs per persoon)

Kosten in-company workshop  : € 655,–

 

Meer informatie           : zie flyer

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.