Training aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling

In 2020 zal ik de training aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling zelf niet open inschrijving geven i.v.m. te drukke werkzaamheden. Maar mocht je belangstelling hebben, neem dan vooral contact op! Ik kan met je meedenken en collega’s adviseren die de training wel geven en veel ervaring hebben. Heb je de training tot aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling al gevolgd en zoek je verdieping op het stuk ‘ouderen’? Dan ben je van harte welkom op mijn verdiepingsdag ‘ouderenmishandeling’. In een ander blokje bij trainingen op deze website, kun je meer informatie over deze dag vinden! De training kan uiteraard wel in-company gegeven worden. Daarbij organiseer ik in 2021 met collega’s een Leerhuis over ouderenmishandeling. Kijk op de site: http://www.trainersouderenmishandeling.nl/ voor meer informatie. Je kunt je ook al op de lijst van belangstellenden laten zetten!

———————————————-

Ben je werkzaam met ouderen? En zoek je een training aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling. Dan is deze training iets voor jou! De training aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling is bedoeld voor professionals die binnen hun organisatie de deskundige zijn of worden. De aandachtsfunctionaris is de persoon waar collega’s terecht kunnen met vragen over signalen, vermoedens en twijfels van zorg over hun bewoners of cliënten. Deze training aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling is geschikt voor professionals werkzaam in de ouderenzorg, welzijn, wijkteams of gezondheidszorg gericht op ouderen.

in de training aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling wordt in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers gekeken naar vormen van ouderenmishandeling. Hoe kan de Meldcode hierbij ondersteunen en wat er intern moet gebeuren om het proces rondom zorg optimaal in te richten. Thema’s welke o.a. aan bod komen zijn: vormen van ouderenmishandeling, achtergronden bij het thema, veiligheid & risico’s, gespreksvoering (met acteur) en coaching. Verder is er aandacht voor samenwerking met de partner, het netwerk en collega-professionals, organisatiecultuur, keuzes die er te maken zijn, de relatie met de Leidraad Veilige zorgrelatie en meer. Je gaat terug naar je organisatie met een concreet plan van aanpak. Voor deze training is een MBO+ / HBO-niveau vereist.

Na de training aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling ligt er een stevige basis om binnen de organisatie aan de slag te gaan. Er wordt tijdens de training al een begin gemaakt met het schrijven van het organisatieprotocol en een plan van aanpak. Deelnemers geven aan dat ze de tips en adviezen direct in de praktijk kunnen toepassen. Bijvoorbeeld bij casussen, gesprekken of als ze in gesprek zijn met een collega of leidinggevende. Mensen voelen zich zekerder om te handelen bij vermoedens van ouderenmishandeling.

Kosten open inschrijving: € 675,– voor 3 hele dagen (incl. lunch, versnaperingen, reader en trainingsacteur). Minimaal 6, maximaal 9 deelnemers

Locatie: in Amersfoort (op loopafstand van het station)

Kosten in-company: € 5100,– voor 3 hele dagen (incl. reader) (max. 12 deelnemers) op door u geregelde locatie, inclusief reader en trainingsacteur

Informatie: zie flyer

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.