Training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

Ben of word je aandachtsfunctionaris voor de Meldcode binnen je organisatie? En wil je bagage, input en handvatten om de Meldcode nog beter te implementeren en te borgen binnen je organisatie? Schrijf je dan in voor de training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling! In een groep van max. 8 deelnemers word je in  3 dagen meegenomen in de taken en verantwoordelijkheden van de (toekomstig) aandachtsfunctionaris. Een corona-proof, interactieve training waarbij allerlei thema’s aan bod komen. Denk aan: achtergronden bij het thema, veiligheid & risico’s, gespreksvoering (met acteur), coaching, samenwerking, organisatiecultuur, keuzes die er te maken zijn en meer. Je gaat terug naar je organisatie met een concreet plan van aanpak. Deze training aandachtsfunctionaris wordt zowel in open inschrijving als in-company gegeven. Door de open inschrijving zijn de groepen divers. De uitwisseling met andere aandachtsfunctionarissen wordt als erg waardevol ervaren!

Na de training  aandachtsfunctionaris ligt er een stevige basis om binnen de organisatie aan de slag te gaan. Er wordt tijdens de training al een begin gemaakt met het schrijven van het organisatieprotocol en een plan van aanpak. Deelnemers geven aan dat ze de tips en adviezen direct in de praktijk kunnen toepassen bij bijvoorbeeld casussen, gesprekken of als ze in gesprek zijn met een collega of leidinggevende. Mensen voelen zich zekerder om te handelen bij vermoedens van verwaarlozing, huiselijk geweld of kindermishandeling.

De training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling biedt voldoende ruimte voor maatwerk, gericht op de beroepen en doelgroepen welke door de groep vertegenwoordigd worden. Uiteraard zijn ook volledige maatwerktrainingen mogelijk, bijvoorbeeld als er al een stevige basis op dit thema binnen de organisatie aanwezig is. De training vraagt een MBO+ – HBO-niveau. Tevens is het een goede basis voor de verdiepingsdag Ouderenmishandeling.

Zolang er nog corona-maatregelen van kracht zijn, zullen alle trainingen ook corona-proof gegeven worden. Daardoor is de groep nóg kleiner dan normaal (8 ipv 9) en wordt de training op een ruime locatie gegeven.

Kosten open inschrijving: € 675,– voor 3 hele dagen (incl. lunch, versnaperingen, reader). Minimaal 6, maximaal 8 deelnemers

Locatie: in Amersfoort

Kosten in-company: € 5100,– voor 3 hele dagen (incl. reader) (max. 12 deelnemers) op een door u geregelde locatie

Accreditatie:

  • SKJ-accreditatie : 30 punten (training) / SKJ-ID nummer : SKJ 201433 (jeugd- en gezinswerkers)
  • Registerplein: 30 punten voor maatschappelijke werkers, GGZ-agogen en sociaal agogen / Registerplein ID-nummer 334034

Meer informatie: zie de flyer . De data voor 2020 reeds gestart. De data voor 2021 zijn:

  • 12 januari en 25 januari (i.p.v. 28 januari) en 8 februari 2021 VOL. Deze training is in het kader van de huidige maatregel begrenst op 6 deelnemers. U kunt echter op de wachtlijst geplaatst worden voor het geval de maatregelen versoepelen en er met meer deelnemers getraind kan worden.
  • 31 mei, 10 en 30 juni 2021

 

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.